top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEugenia Bouziani

Χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα της ψυχικής μας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Φίλοι μου,

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και περίεργες. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει άρδην από την πανδημία του κορονοϊού.

Σαν ψυχολόγος θα ήθελα να δώσω κάποιες συμβουλές, ειδικά στις επιβαρυμένες ψυχολογικά ομάδες:

1. Αρχικά, όσοι κάνετε ψυχοθεραπεία καλό θα ήταν να την συνεχίσετε. Καταγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας και μοιραστείτε τα με τον θεραπευτή σας. Επικοινωνήστε με τον ψυχολόγο σας για να δείτε αν υπάρχει η δυνατότητα on line συνεδρίασης

2. Όσοι είστε σε φαρμακευτική αγωγή, φροντίστε να παίρνετε ανελλιπώς τα φάρμακά σας, ιδιαίτερα μέσα σε αυτήν την στρεσογόνο κατάσταση.

3. Επικεντρωθείτε στο παρόν και μην κάνετε σενάρια καταστροφής για το μέλλον.

4. Εάν έχετε στην οικογένεια σας ή στο φιλικό σας κύκλο άτομα που πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί τους, δείχνοντας τους ότι τους νοιάζεστε και ότι είστε εκεί για αυτούς αν παραστεί ανάγκη.


5. Προσπαθήστε να θέτετε μικρούς καθημερινούς στόχους.

6. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας με ένα πρόγραμμα καθημερινό που σας ταιριάζει.

7. Μειώστε τον χρόνο που βλέπετε ειδήσεις. Όλοι γνωρίζουμε πως οι άσχημες ειδήσεις προκαλούν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα φόβου και απελπισίας. Επιλέξτε να ενημερώνεστε μια φορά την ημέρα από έγκυρη πηγή.

8. Προσπαθήστε να τρέφεστε υγιεινά, καταναλώνοντας πολλά φρούτα και λαχανικά και περιορίστε τη ζάχαρη και τα γλυκά.

9. Επικοινωνήστε συχνά με φίλους και συγγενείς. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας προσπαθώντας ταυτόχρονα να συζητάτε και για άλλα ευχάριστα θέματα.

10. Φροντίστε και περιποιηθείτε τον εαυτό σας σαν να πηγαίνατε κάθε ημέρα στην εργασία σας.

11. Τέλος, προσπαθήστε να σκέφτεστε ρεαλιστικά και θετικά. Πολλές πανδημίες παρουσιαστήκαν στην διάρκεια των χρόνων και όλες ξεπεράστηκαν. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι στις μέρες μας η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση.

207 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page